Welkom bij

Wereldwinkel Dordrecht

Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

Kazuri sieraden zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost-Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door een van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn.

Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiekworkshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri is inmiddels van eigenaar veranderd maar bevindt zich nog steeds aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fair Trade” door de IFAT.

Kazuri betekent “Klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!  
De prijzen van de kettingen variëren van € 16,75 tot € 49,95.

Ook zijn er grote en kleine stenen los te koop. Maak zo je eigen combinatie.

website: http://www.kazuri.nl/


 

Bekijk de collectie 2017-2018 catalogus als PDF.